Navštívená místa

 

Při naší výpravě do Neapole ( viz samostatný článek) jsme rozhodně nemohli vynechat návštěvu úchvatné sopky Vesuv a starověkého města Pompeje.

Neapol je hlavním městem stejnojmenné provincie a oficiálně má přes 1,2 milionů obyvatel. My si pro naši návštěvu vybrali duben, kdy je počasí již velmi příjemné a teploty na celodenní výlety přívětivé.

Ještě nikdy jsem nebyla v Řecku, tak když jsem jednoho dne objevila skvělou nabídku na akční letenky na dva dny do Athén, neváhala jsem ani minutu. Odlétali jsme brzo ráno, takže jsme hned první den měli celý na procházku po městě.

Jednu krásnou lednovou sobotu se vydáváme do Plzně a naším cílem není nic jiného než pivovar Prazdroj. Byl to dárek pro mého přítele a taťku a já se přidala jako " nutný" doprovod :)

Státní svátek 28.10.2015, den volna...takže to znamená, že rozhodně nebudeme sedět doma :)

Vychutnejte si toulky po almech v malebné horské přírodě pohoří Hohe Tauern. Vaše smysly okouzlí voňavé louky, křišťálově čistá voda horských jezer a potoků a úchvatné pohledy na vrcholy hor. Vysoké Taury tvoří nejmohutnější masív v rakouské části Východních Alp.

Hlavní město Thajska, kde se snoubí historie a prudká proměna města v asijskou metropoli. Oficiální název města je nejdelší na světě a Thajci ho zkráceně nazývají Krung Thep. Město zaujímá 1 568 km² na východním břehu řeky Mae Nam Chao Phraya ve středním Thajsku a žije zde více než 8 milionů obyvatel, což je 12,6% všech obyvatel...

Naše výprava začíná brzo ráno v přímořském letovisku Pattaya, odkud vyrážíme směr národní park Sai Yok na hranicích s Barmou. Park se svou rozlohou 1 400 m2 se nachází v provincii Kanchanaburi a nabízí spoustu zajímavých míst.

Miluji levanduli a to byl také důvod, proč jsem tuto dovolenou zvolila. No, musím přiznat, že té levandule jsem se nakonec nedočkala :) protože, jak už to u mě bývá zvykem, itinerář byl tak našvihaný, že jsme stihli sotva 1/3. No ale nevadí, já říkám své oblíbené - " důvod se tam vrátit znovu" :)

V první řadě musím upozornit, abyste se nenechali zmást již samotným názvem " Zlatá stezka".

Všechny cesty vedou do Říma....že by na tom něco opravdu bylo? Řím, jako hlavní město Itálie, mne fascinuje už od základní školy z hodin dějepisu. Miluji historii a památky, proto náš cíl byl jasný. Na návštěvu jsme si vybrali začátek září, což bylo ideální počasí.