Navštívená místa

 

Orotavu jsme navštívili v rámci našeho pobytu v Puerto de la Cruz, ze kterého je dostupná pohodlně autobusem společnosti TITSA. Doporučuji vyrazit dopoledne a bez auta, protože je vyhledávaným cílem turistů a téměř zde nezaparkujete.

Lago di Garda patřilo delší dobu mezi mé vysněné cíle, nyní jsem si tento cíl splnila. Ubytovali jsme se v příjemném městečku Vallio Terme na západním břehu, což b yl výborný výchozí bod pro výlety na sever jih a samozřejmě západ. Východ pobřeží nás hold čeká jindy, aneb důvod se vrátit :)

Jednoho krásného zářijového dne jsme s kamarádkou vyrazily do Solné komory k Hallstattskému jezeru v Rakousku. U jezera už jsem byla mnohokrát při svých cestách do Rakouska, ale nikdy jsem nenavštívila tyto dvě unikátní jeskyně, které se nedaleko nachází.

Viděla jsem několik filmů, četla několik článků...ale ve skutečnosti jsem vůbec netušila, že místem posledních dní a odpočinku světově známého Giacoma Casanovy ( 1725 - 1798), je právě Duchcov, resp. zámek Duchcov.

" Bavorské moře", jak se jezeru Chiemsee také říká, se nachází nedaleko Salzburgu, ale už na německé straně. Jedná se o jezero ledovcového původu o rozloze necelých 80 km2 a maximální hloubky 74 m. Hlavním cílem většiny turistů je ostrůvek Herreninsel a Fraueninsel.

Už víc jak 20 let jezdím na milovanou Šumavu a ještě nikdy jsem nenavštívila Boubínský prales. Bylo na čase to změnit, a proto jsme se v prosinci vydali na výlet směr Boubín. Boubínský prales je národní přírodní rezervací již od roku 1858 s rozlohou téměř 667 m2. Jádro rezervace je z důvodu zamezení vstupu turistům oplocené a nachází se...

Bratislava je hlavním a zároveň největším městem Slovenska. Historické jádro je malé, než bychom u hlavního města čekali. Nicméně v době adventu, kdy jsme město navštívili, bylo úchvatné.

Toto překrásné lázeňské město jsem navštívila spolu s mojí mamkou, kdy jsme si jely užít opravdu dámský wellness a relax, byť jen na víkend. Za tímto účelem mohu vřele doporučt hotel Spa Olympia**** v samém srdci města.

Jednu krásnou srpnovou sobotu jsme si udělali výlet vlakem do Ostravy. Chtěla jsem si užít už i cestu, takže jsem zvolila jízdu Pendolínem. Byl to opravdu zážitek.

Původně jsem o Slovinsku letos vůbec ani nepřemýšlela. Ale to si tak jednoho dne jedu do práce, čtu si svůj oblíbený časopis o cestování a na celé dvojstraně mě uchvátí fotka jezera s ostrůvkem uprostřed a na pozadí panorama hor. No a tak nějak se mi v hlavě zrodil plán, který jsem zrealizovala začátkem července.

Maria Alm am Steinernen Meer se nachází u pohoří Hochkönig v nadmořské výšce něco málo přes 800 m.n.m.. Místo mne naprosto učarovalo a tak už se stalo tradičním cílem ( resp. jedním z cílů) naší letní dovolené. Okolí nabízí mnoho tipů na výlety, že se sem taky rádi budete vracet pořád a pořád. Co ale nejvíce miluji? Když ráno otevřu...

Tolik let jsem přes toto malebné městečko nedaleko českých hranic jen projížděla, až jednoho dne jsem si naplánovala malou prohlídku.

Karlštejn

07.05.2016

Letos slavíme výročí, a to 700 let od narození našeho významného panovníka, Karla IV.