Navštívená místa

 

"Rakouské moře" jsme navštívili první prázdninový týden, kdy naše cesta pokračovala až k maďarskému Balatonu. Sice jsme na poznávání tohoto unikátního jezera měli jen tři dny, ale i tak jsme si to na maximum užili.

Největší řecký ostrov a jeden z největších středozemních ostrovů vůbec se stal mým cílem během krásných květnových dnů. Pokud máte rádi teplo, ale chcete se vyhnout úmorným pařákům, je to ideální období. Ostrov má podlouhlý tvar, kdy na délku dosahuje kolem 250 km a na šířku má v nejužším místě 12 km, a rozmanitou přírodu - vysoké hory, kaňony a...

Nedaleko Kamenné Góry z obce Marciszów se dostanete krásnou procházkou k jednomu ze sedmi divů Polska. Jedná se o soustavu jezírek, která vznikla propadem starých důlních šachet. Na počátku 18. století se zde těžila pyritová břidlice, na kterou je zdejší půda bohatá. Vznikaly doly, které se postupem času propadly a daly vzniknout překrásným...

České Budějovice jsou se svými téměř 94 tisíci obyvateli správní a kulturní metropolí Jihočeského kraje. Nachází se zde spousta památek a i náš ryze český pivovar Budvar, který jsme také navštívili.

Miluji pivo....První věta, která mě napadne při psaní tohoto článku. Pokud můj blog sledujete bedlivě, tak víte, že hodně cestuji po pivovarech. Plzeň jsem navštívila již podruhé. O mé první návštěvě pivovaru Prazdroj a plzeňského podzemí jsem psala již dříve ( více o článku zde). Tentokrát jsem chtěla město poznat i z jiné stránky. Ale pivo jsem...

Bari, překrásný přístav ve stejnojmenné provincii v regionu Apulie, jsem navštívila letos v říjnu. Je druhým největším městem jižní Itálie, hned po Neapoli. V současné době zde žije kolem 400 000 obyvatel a se svým historickým centrem má opravdu nezapomenutelnou atmosféru.

Besedické skály tvoří nádherný labyrint pískovcových skal nedaleko stejnojmenné obce Besedice v Českém ráji, na úbočí vrchu Sokol ( 562 m.n.m.).

Bozkovské dolomitové jeskyně se nacházejí asi 1 km severně od obce Bozkov v Libereckém kraji, nedaleko Semil. Tvoří je nejrozsáhlejší jeskynní systém v severovýchodních Čechách a jako jediný je tvořen vápnitým dolomitem. Jeskyně byly objeveny v roce 1947 a v roce 1999 byly prohlášeny národní přírodní památkou.

Ostrov Zakynthos se nachází v západní části Řecka v Jónském moři a svou rozlohou 406 km2 je třetím největším z ostrovů. Naším výchozím bodem pro poznávání celého ostrova se stala malá vesnička Agios Sostis nedaleko vyhlášeného letoviska Laganas. Doporučuji si půjčit auto nebo skútr, půjčovny jsou skoro na každém rohu. Předem si ale zjistěte...

Oba květnové prodloužené víkendy jsem využila k návštěvě polské strany Krkonoš. Polsko je krásná, dle mého, trochu opomíjená země, která má hodně co nabídnout a to už kousek za hranicemi s Českou republikou. Pokud chcete nějaké tipy na jednodenní výlety, nechte se inspirovat.

Ostrov Tenerife je velmi rozmanitý co do podnebných pásů. Jih ostrova je suchý a nijak zalesněný, oproti tomu sever ostrova je plný zeleně. Ostatně i většina místních obyvatel žije na severu. Jih byl obydlen až v 70.letech 20.století, kdy se tu začaly stavět hotely.

Město původně bylo podřadným přístavem na severu slunečného ostrovu Tenerife. Tím hlavním bylo Garachico vzdálené cca 30 km. Teprve po sopečné erupci roku 1706, kdy Garachico pohřbil proud lávy, se Puerto de la Cruz vyvinulo a stalo se hlavním přístavem severní části ostrova.

Orotavu jsme navštívili v rámci našeho pobytu v Puerto de la Cruz, ze kterého je dostupná pohodlně autobusem společnosti TITSA. Doporučuji vyrazit dopoledne a bez auta, protože je vyhledávaným cílem turistů a téměř zde nezaparkujete.